12 jun

PM Jättelångt 2022

PM för Jättelångt solo och stafett 18 juni 2022

Här finns all information du som är anmäld behöver inför loppdagen för att förbereda dig på bästa sätt!

Välkommen!

Lördagen 18/6

07:50 Buss Norrtälje-Grisslehamn. OBS! Endast för dig som bokat buss! Bussen avgår från pendlingsparkering Campus. Det är första hållplatsen efter rondellen från E18. I mån av plats kan du få plats på bussen utan bokning men vi garanterar inga platser utan bokning.

08:30-09:15 Information och nummerlappsutdelning för sololöpare vid start i yttre hamnen i Grisslehamn, strax utanför L8 i hamnen. Där finns också toaletter att låna. Vill man ta en fika finns detta att köpa hos L8 i hamnen.

Vill man lämna sin väska, gör man detta i samband med att man hämtar sin nummerlapp. Alla väskor transporteras sedan till målet i Norrtälje.

09:30 Start sololöpare utanför L8 i hamnen.

09:45-10:45 Information och nummerlappsutdelning stafett vid start i Grisslehamn. Lagen hämtar samtliga nummerlappar samtidigt.

11:00 Start stafett utanför L8 i hamnen.

15:30-20:30 Mat serveras till sololöpare och stafettlag efter målgång.

NOTERA att man måste ha anmält om man vill äta (görs när man anmäler sig till loppet på Mittlopp). Namn och startnummer är ”matbiljett”.

Banan: Vi springer längs Roslagsleden (www.roslagsleden.se) från Grisslehamn till Norrtälje. Underlaget är väldigt varierande men inte så kuperat. Banmarkeringen består av ledens ordinarie orangemarkeringar. Det krävs att man är uppmärksam för att följa markeringen, tidigare år har ca 98% av deltagarna sprungit fel vid ett eller flera tillfällen, det är lätt hänt när man blir lite trött eller snackar med någon trevlig medtävlande. Så säg inte att vi inte varnade er… 🙂 Vi kommer att ha tydliga omdragningar med Jättelångts orangea snitslar så alla vet hur de ska springa. Vi kommer även ha skyltar för att underlätta var depåerna finns.

Kartor: Vill du ha en karta som visar bansträckningen så finns det att ladda ner och printa på startsidan (se ”visa karta” till höger). Var extra uppmärksam på de platser där vi markerat att det är snitslat, där avviker banan från Roslagsleden. Även depåer är utmärkta på kartan. I vårt Facebook-flöde finns även GPX-filer upplagda av gamla löpare.

Klasser: Män 70 km, kvinnor 70 km, Stafett-klass (dam, herr- och mixstafett). I år har vi även ungdomslag som tävlar och de tävlar då i samma klasser som övriga lag.

Mål: Vid Åtellet i Norrtälje, någon gång under lördagen… hoppas vi! Mål stänger kl 20:30.

Maxtid: För sololöparna är maxtid 11 timmar. Om du misstänker att du kommer ha att göra längre än 11 timmar så har du möjligheten att välja att starta tidigare, meddela intresse via info@jattelangt.se

Sträckindelning för stafett: Sträcka 1. Grisslehamn – Skottviken, ca 10 km. Sträcka 2. Skottviken – Älmsta (brofästet på ösidan) ca 15 km. Sträcka 3. Älmsta – Söderbykarl/Erikskulle, ca 21 km. Sträcka 4. Söderbykarl/Erikskulle – Drottningdal, ca 9 km. Sträcka 5 Drottningdal – Norrtälje (Åtellet), ca 15 km.

Alla stafettlag har ansvar för att transportera sina löpare till rätt växling.

Regler för alla som springer Jättelångt, solo och stafett: 1) Ingen nedskräpning.  2) Hjälp medtävlare i nöd. 3) Om ovanstående regler bryts leder detta till omedelbar diskvalificering. 4) Allt deltagande sker på egen risk.

Service under och efter loppet: Vätskekontroller längs banan: Skottviken, Sandviken (utanför campingen), Edblads i Gåsvik, Erikskulle, Vårlyckan i Roslagsbro och Hov. Vid vätskekontrollerna finns sportdryck från Enervit och vatten, det finns också varierande utbud av energi från Ica Väddö och det kan skilja sig åt mellan depåerna vad som serveras. Notera att för att komma till Gåsviks depå vid Edblads måste man avvika från leden (markering finns). Samma gäller depå Erikskulle där man avviker från leden och springer upp till hembyggdsgården. Här finns också toalett att låna. Alla avvikelser måste följas, avprickning sker vid samtliga depåer.

Dusch finns att tillgå en kort promenad från målgången på Nordic Wellness.

Vid problem eller brutet lopp: Ring Maria 0735-077437. Nummer står på samtligas nummerlappar. Skulle det ske en allvarligare olycka, ring direkt 112. Du får själv ta ansvar för att du har med dig det du behöver för att genomföra tävlingen. Det enda vi begär är att du har med dig en fungerande mobiltelefon så att vi kan ringa och höra hur det går för dig.

Middag efter loppet & After-Run: Vi serverar mat och dryck på Stället, ett stenkast från Åtellet. Vill man ta en after-run öl går det bra att gå in på Åtellet och göra det.

Resultat: Anslås på hemsidan och Facebook.

Publik: Vi gillar publik och givetvis får man heja!

Namnbyte: Om du överlåter din startplats eller vid justeringar av deltagare inom ett stafettlag så sker namnbyte endast genom att skicka ett mail till info@jattelangt.se och skriv ”NAMNBYTE JÄTTELÅNGT” i ämnesraden. Sena namnbyten (efter 15 juni) garanteras inte att hinna föras in rätt i startlistor.

Tävlingsledare: Loppet drivs av Häverödals skidskytteklubb som ansvarar för tidtagning och växlingar. De har lång erfarenhet av tävling och tidtagning och är tävlingsledare för soloklass och stafett. Prestationsbyrån är stolt huvudsponsor till Jättelångt!

Vårt bidrag: Allt överskott från Jättelångt skänker vi till ungdomsidrotten i Roslagen. Genom att delta i Jättelångt stärker och stödjer du rörelseglädjen för ungdomar. Stort tack och varmt lycka till på loppdagen!