28 maj

PM Jättelångt 2024

Här finns all information du som är anmäld behöver inför loppdagen för att förbereda dig på bästa sätt. Välkommen!

Lördagen 15/6

07:50 Buss Norrtälje-Grisslehamn. OBS! Endast för dig som bokat buss! Bussen avgår från pendlingsparkering Campus. Det är första hållplatsen efter rondellen från E18. I mån av plats kan du få plats på bussen utan bokning men vi garanterar inga platser utan bokning. Har du missat att boka? Maila din förfrågan om buss till info@jattelangt.se

08:30-09:15 Information och nummerlappsutdelning för sololöpare vid start i yttre hamnen i Grisslehamn, strax utanför L8 i hamnen. Där finns också toaletter att låna, det går även att fylla på vatten. Vill man ta en fika finns detta att köpa hos L8 i hamnen.

Vill man lämna sin väska, gör man detta i samband med att man hämtar sin nummerlapp. Alla väskor transporteras sedan till målet i Norrtälje.

09:30 Start sololöpare utanför L8 i hamnen. I år kommer vi att få tränga ihop oss lite då Postrodden har ett stort jubileum samtidigt.

09:45-10:45 Information och nummerlappsutdelning stafett vid start i Grisslehamn. Lagen hämtar samtliga nummerlappar samtidigt. Vill man hämta sina nummerlappar tidigare, vänligen maila på info@jattelangt.se

11:00 Start stafett utanför L8 i hamnen.

13:00-20:30 Mat serveras till sololöpare och stafettlag efter målgång.

NOTERA att man måste ha anmält om man vill äta (görs när man anmäler sig till loppet på Mittlopp). Namn och startnummer är ”matbiljett”. Har man missat att anmäla mat? Vänligen maila på info@jattelangt.se

Banan: Vi springer längs Roslagsleden (www.roslagsleden.se) från Grisslehamn till Norrtälje. Underlaget är väldigt varierande men inte så kuperat. Banmarkeringen består av ledens ordinarie orangemarkeringar. Det krävs att man är uppmärksam för att följa markeringen, tidigare år har ca 98% av deltagarna sprungit fel vid ett eller flera tillfällen, det är lätt hänt när man blir lite trött eller snackar med någon trevlig medtävlande. Så säg inte att vi inte varnade er… 🙂 Vi kommer att ha tydliga omdragningar med Jättelångts orangea snitslar så alla vet hur de ska springa. Vi kommer även ha skyltar för att underlätta var depåerna finns.

Kartor: Vill du ha en karta som visar bansträckningen så finns det att ladda ner och printa på startsidan (se ”visa karta” till höger). Var extra uppmärksam på de platser där vi markerat att det är snitslat, där avviker banan från Roslagsleden. Även depåer är utmärkta på kartan. I vårt Facebook-flöde finns även GPX-filer upplagda av gamla löpare. Notera att målgången kommer att vara annorlunda i år (se längre ner) när man utgår från filen. Det kommer att vara tydligt markerat var man springer inne i Norrtälje.

Klasser: Män 70 km, kvinnor 70 km, Stafett-klass (dam, herr- och mixstafett).

Målgång i Societetsparken, ett stenkast från tidigare målgång. Det kommer att vara markerat var man springer samt kommer det finnas flaggvakter då löparna behöver passera över vägen. Mål stänger kl 20:30. OBS! I år är det ombyggnationer i Societetsparken, var nog att följa anvisningar i Norrtälje in mot mål.

Maxtid: För sololöparna är maxtid 11 timmar. Om du misstänker att du kommer ha att göra längre än 11 timmar så har du möjligheten att välja att starta tidigare, meddela intresse via info@jattelangt.se

Sträckindelning för stafett:
Sträcka 1. Grisslehamn – Skottviken, ca 10 km.
Sträcka 2. Skottviken – Älmsta (brofästet på ösidan) ca 15 km.
Sträcka 3. Älmsta – Söderbykarl/Erikskulle, ca 21 km.
Sträcka 4. Söderbykarl/Erikskulle – Drottningdal, ca 9 km.
Sträcka 5 Drottningdal – Norrtälje (Åtellet), ca 15 km.

Alla stafettlag har ansvar för att transportera sina löpare till rätt växling.

Regler för alla som springer Jättelångt, solo och stafett: 1) Ingen nedskräpning. 2) Hjälp medtävlare i nöd. 3) Om ovanstående regler bryts leder detta till omedelbar diskvalificering. 4) Allt deltagande sker på egen risk.

Service under och efter loppet: Vätskekontroller längs banan: Skottviken, Sandviken (utanför campingen), Edblads i Gåsvik, Erikskulle, Vårlyckan i Roslagsbro och Hov. Vid vätskekontrollerna finns sportdryck från Enervit och vatten, det finns också varierande utbud av energi från Ica Väddö och det kan skilja sig åt mellan depåerna vad som serveras. Notera att för att komma till Gåsviks depå vid Edblads måste man avvika från leden (markering finns). Samma gäller depå Erikskulle där man avviker från leden och springer upp till hembyggdsgården. Här finns också toalett att låna. Alla avvikelser måste följas, avprickning sker vid samtliga depåer.

Dusch och WC finns att tillgå en kort promenad från målgången.

Vid problem eller brutet lopp: Ring Maria 0735-077437. Nummer står på samtligas nummerlappar. Skulle det ske en allvarligare olycka, ring direkt 112. Du får själv ta ansvar för att du har med dig det du behöver för att genomföra tävlingen. Det enda vi begär är att du har med dig en fungerande mobiltelefon så att vi kan ringa och höra hur det går för dig.

Mat i världsklass!
I år samarbetar vi med Korv o Sånt som gör Sveriges godaste korv. Det har de bevis för då korven vann SM i mathantverk. Korv o Sånt har sin underbara foodtruck med fantastisk hantverkskorv och passande dryck. De har även vegetariska och veganska alternativ.
Här kan även publik mysa med något gott såklart! Vill man ta en after-run öl går det bra att gå till Åtellet ett stenkast från mål.

Resultat: Anslås på hemsidan och Facebook.

Publik: Vi gillar publik och givetvis får man heja!

Namnbyte: Om du överlåter din startplats eller vid justeringar av deltagare inom ett stafettlag så sker namnbyte endast genom att skicka ett mail till info@jattelangt.se och skriv ”NAMNBYTE JÄTTELÅNGT” i ämnesraden. Sena namnbyten (efter 12 juni) garanteras inte att hinna föras in rätt i startlistor.

Tävlingsledare: Loppet drivs av Häverödals skidskytteklubb som ansvarar för tidtagning och växlingar. De har lång erfarenhet av tävling och tidtagning och är tävlingsledare för soloklass och stafett. Prestationsbyrån är stolt huvudsponsor till Jättelångt!

Vårt bidrag: Allt överskott från Jättelångt skänker vi till ungdomsidrotten i Roslagen. Genom att delta i Jättelångt stärker och stödjer du rörelseglädjen för ungdomar. Stort tack och varmt lycka till på loppdagen!