08 jun

PM Jättelångt 2021!

PM för Jättelångt solo och stafett 19 juni 2021

Här finns all information du som är anmäld behöver inför loppdagen för att förbereda dig på bästa sätt! Välkommen!

Observera att detta år är saker och ting lite annorlunda pga av rådande pandemi. Vi på Jättelångt älskar häng, det vet alla som hängt med oss ett tag. Detta år uppmuntrar vi dock inte häng utan vi uppmanar alla att vara försiktiga, hålla avstånd och följa det som vi anvisar under loppdagen. Det här innebär också att vi inte kommer att ha förloppsmiddag kvällen innan. Alla hämtar således sina nummerlappar vid start på lördagen. Vi önskar att vi alla hjälps åt att göra årets Jättelångt jättesäkert men självklart också jättekul!

Vill man ändå äta en middag (på ett säkert sätt såklart) rekommenderar vi starkt Åtellet i Norrtälje. God mat, mysig atmosfär och grym personal!

Lördagen 19/6

07:50 Buss Norrtälje-Grisslehamn (För de som bokat) Bussen avgår från pendlingsparkering Campus.

08:30-09:15 Information och nummerlappsutdelning solo vid start i Grisslehamn.

09:30  Start sololöpare OBS! Notera starttid, ny sedan 2019!

09:45-10:45  Information och nummerlappsutdelning stafett vid start i Grisslehamn.

11:00 Start Stafett

15:30-20:30  Mat serveras till sololöpare och stafettlag efter målgång. NOTERA att man måste ha anmält om man vill äta (görs när man anmäler sig till loppet på Mittlopp). Namn och startnummer är ”matbiljett”.

Buss: För alla som bokat buss, avgår den 7:50 från Norrtälje pendelparkering Campus. Det är första hållplatsen efter rondellen från E18. I mån av plats kan du få plats på bussen utan bokning men vi garanterar inga platser utan bokning. Platser som inte är förbokade betalas på plats med swish till 1230 802 199.

Parkering: Kolla här

Banan: Vi springer längs Roslagsleden (www.roslagsleden.se) från Grisslehamn till Norrtälje. Underlaget är väldigt varierande men inte så kuperat. Banmarkeringen består av ledens ordinarie orangemarkeringar. Det krävs att man är uppmärksam för att följa markeringen, tidigare år har ca 98% av deltagarna sprungit fel vid ett eller flera tillfällen, det är lätt hänt när man blir lite trött eller snackar med någon trevlig medtävlande. Så säg inte att vi inte varnade er… 🙂 Vi kommer att ha tydliga omdragningar med Jättelångts orangea snitslar så alla vet hur de ska springa. Vi kommer även markera med orange märkningsspray där det är svårt att hitta.

Kartor: Vill du ha en karta som visar bansträckningen så finns det att ladda ner och printa på startsidan (se ”visa karta” till höger). Var extra uppmärksam på de platser där vi markerat att det är snitslat, där avviker banan från Roslagsleden. Även depåer är utmärkta på kartan. I vårt Facebook-flöde finns även GPX-filer upplagda av gamla löpare.

Klasser: Män 70 km, kvinnor 70 km, Stafett-klass (dam, herr- och mixstafett).

Start: Sololöparna startar kl 9:30 i yttre hamnen i Grisslehamn (bredvid färjan mot Ekerö), stafetten startar kl 11:00 på samma plats. Starten går som vanligt vid Café L8 i Grisslehamn.

Mål: Vid Åtellet i Norrtälje, någon gång under lördagen… hoppas vi! Mål stänger kl 20:30.

Utdelning av nummerlappar sker från kl 8:30 vid starten i Grisslehamn till alla sololöpare som startar kl. 9:30. För stafettlagen delas nummerlappar ut mellan kl.9:40 och 10:45 vid starten. Stafettlagen hämtar samtliga nummerlappar samtidigt. Om stafettlagen vill hämta sina nummerlappar innan loppdagen, finns nummerlappar att hämta på Åtellet i Norrtälje fram till 20.00.

Maxtid: För sololöparna är maxtid 11 timmar. Om du misstänker att du kommer ha att göra längre än 11 timmar så har du möjligheten att välja att starta tidigare, meddela intresse via info@jattelangt.se

Sträckindelning för stafett:

Sträcka 1. Grisslehamn – Skottviken, ca 10 km.

Sträcka 2. Skottviken – Älmsta (brofästet på ösidan) ca 15 km.

Sträcka 3. Älmsta – Söderbykarl/Erikskulle, ca 21 km.

Sträcka 4. Söderbykarl/Erikskulle – Drottningdal, ca 9 km.

Sträcka 5 Drottningdal – Norrtälje (Åtellet), ca 15 km.

Alla stafettlag har ansvar för att transportera sina löpare till rätt växling.

Regler för alla som springer Jättelångt, solo och stafett:

  1. Ingen nedskräpning
  2. Hjälp medtävlare i nöd
  3. Om ovanstående regler bryts leder detta till omedelbar diskvalificering
  4. Allt deltagande sker på egen risk

Service under och efter loppet: Väsktransport sker från Grisslehamn till målgången vid solostarten. Det finns flera vätskekontroller längs banan: Skottviken, Sandviken (utanför campingen), Edblads i Gåsvik, Erikskulle, Vårlyckan i Roslagsbro och Hov. Vid vätskekontrollerna finns sportdryck från Enervit och vatten, det finns också varierande utbud av energi från Ica Väddö och det kan skilja sig åt mellan depåerna vad som serveras. Notera att för att komma till Gåsviks depå vid Edblads måste man avvika från leden (markering finns). Samma gäller depå Erikskulle där man avviker från leden och springer upp till hembyggdsgården. Här finns också toalett att låna. Alla avvikelser måste följas, avprickning sker vid samtliga depåer.

Dusch finns att tillgå en kort promenad från målgången på Nordic Wellness.

Vid problem eller brutet lopp: Ring Maria 0735-077437. Nummer står på samtligas nummerlappar. Skulle det ske en allvarligare olycka, ring direkt 112.

Du får själv ta ansvar för att du har med dig det du behöver för att genomföra tävlingen. Det enda vi begär är att du har med dig en fungerande mobiltelefon så att vi kan ringa och höra hur det går för dig.

Middag efter loppet & After-Run: Detta år är vi sparsmakade med after-run häng men givetvis serveras du mat om du beställt i förväg. En öl finns givetvis också för den som vill. Vi serverar mat och dryck på sidan av Åtellet, vid vattnet. Vi ber alla hålla avstånd och följa de anvisningar som gäller under middagen.

Resultat: Anslås på hemsidan och Facebook.

Publik: Vi gillar publik och givetvis får man heja! Men vi vill att alla gör det på ett säkert sätt. Vi kommer därför inte uppmana folk att komma till depåer eller målgång för att undvika trängsel.

Namnbyte: Om du överlåter din startplats eller vid justeringar av deltagare inom ett stafettlag så sker namnbyte endast genom att skicka ett mail till info@jattelangt.se och skriv ”NAMNBYTE JÄTTELÅNGT” i ämnesraden. Sena namnbyten (efter 16 juni) garanteras inte att hinna föras in rätt i startlistor.

Tävlingsledare: Loppet drivs av Häverödals skidskytteklubb som ansvarar för tidtagning och växlingar. De har lång erfarenhet av tävling och tidtagning och är tävlingsledare för soloklass och stafett.

Prestationsbyrån är stolt huvudsponsor till Jättelångt!

Vårt bidrag: Allt överskott från Jättelångt skänker vi till ungdomsidrotten i Roslagen. Genom att delta i Jättelångt stärker och stödjer du rörelseglädjen för ungdomar. Stor tack och varmt lycka till på loppdagen!