05 jun

PM Jättelångt 2019

Här finns all information du som är anmäld behöver inför loppdagen för att förbereda dig på bästa sätt! Välkommen!

PM Jättelångt 2019

Fredagen 14/6

18:30-20:00 Löparmiddag och förhäng på Åtellet i Norrtälje på egen bekostnad.
Här finns också nummerlappar för de som vill hämta!

Lördagen 15/6

07:55 Buss Norrtälje-Grisslehamn (För de som bokat) Bussen avgår från pendlingsparkering Campus.
08:30-09:15 Information och nummerlappsutdelning solo vid start i Grisslehamn
09:30  Start sololöpare OBS! Notera ny starttid!!!
09:45-10:45  Information och nummerlappsutdelning stafett vid start i Grisslehamn
11:00 Start Stafett
15:30-21:00  Mat serveras till sololöpare och stafettlag efter målgång. NOTERA att man måste anmäla om man vill äta när man anmäler sig eller sitt lag via Mittlopp. Har du missat det och ändå vill äta? Anmäl dig via detta formulär senast 9 juni
parmiddag kvällen innan: Traditionsenligt så träffas vi på restaurang Åtellet i Norrtälje från kl.18.30 och äter gemensam middag kvällen före loppet för de som vill. Anmäl intresse via info@jattelangt.se senast onsdag. Middagen bekostar du själv. Du kan också hämta upp din nummerlapp. Detta gäller både för solo och stafett.

Buss: För alla som bokat buss, avgår den ca 7:55 från Norrtälje pendelparkering Campus. Bussarna inväntar buss 676 från Stockholm (avgår Tekniska högskolan 06.40). I mån av plats kan du få plats på bussen utan bokning men vi garanterar inga platser utan bokning. Platser som inte är förbokade betalas på plats med swisch till 1230 802 199.

Parkering: Kolla här

Banan: Vi springer längs Roslagsleden (www.roslagsleden.se) från Grisslehamn till Norrtälje. Underlaget är väldigt varierande men inte så kuperat. Banmarkeringen består av ledens ordinarie orangemarkeringar. Det krävs att man är uppmärksam för att följa markeringen, tidigare år har ca 98% av deltagarna sprungit fel vid ett eller flera tillfällen, det är lätt hänt när man blir lite trött eller snackar med någon trevlig medtävlande. Så säg inte att vi inte varnade er… 🙂 I år är förhållandena lite speciella med tanke på stormen Alfridas framfart. Vi kommer att ha tydliga omdragningar med Jättelångts orangea snitslar så alla vet hur de ska springa. Vi uppmanar alla till extra försiktighet i år!

Kartor: Vill du ha en karta som visar bansträckningen så finns det att ladda ner och printa på startsidan (se ”visa karta” till höger på startsidan). Var extra uppmärksam på de platser där vi markerat att det är snitslat, där avviker banan från Roslagsleden. Även depåer är utmärkta på kartan.

Klasser: Män 70 km, kvinnor 70 km, Stafett-klass (dam, herr- och mixstafett).

Start: Sololöparna startar kl 9:30 NOTERA NY STARTTID!! i yttre hamnen i Grisslehamn, stafetten startar kl 11:00 på samma plats. Starten går som vanligt vid Café L8 i Grisslehamn.

Mål: Vid Åtellet i Norrtälje, någon gång under lördagen… hoppas vi! Mål stänger kl 20:15.

Nummerlappsutdelning sker fredag den 14/6 kl 18.30 -20.00 på Åtellet för dem som äter löparmiddag. Du kan givetvis hämta din nummerlapp på fredagen även om du inte äter middag. Gäller både solo och stafett. Utdelning av nummerlappar sker även från kl 8:30 vid starten i Grisslehamn till alla sololöpare som startar kl. 9:30. För stafettlagen delas nummerlappar ut mellan kl.9:40 och 10:45 vid starten. Stafettlagen hämtar samtliga nummerlappar samtidigt.

Maxtid: För sololöparna är maxtid 11 timmar. Om du misstänker att du kommer ha att göra längre än 11 timmar så har du möjligheten att välja att starta tidigare, meddela intresse via info@jattelangt.se

Sträckindelning för stafett:

Sträcka 1. Grisslehamn – Skottviken, ca 10 km.
Sträcka 2. Skottviken – Älmsta (brofästet på ösidan) ca 15 km.
Sträcka 3. Älmsta – Söderbykarl/Erikskulle, ca 21 km.
Sträcka 4. Söderbykarl/Erikskulle – Drottningdal, ca 9 km.
Sträcka 5 Drottningdal – Norrtälje (Åtellet), ca 15 km.

Regler:

  1. Ingen nedskräpning
  2. Hjälp medtävlare i nöd
  3. Om ovanstående regler bryts leder detta till omedelbar diskvalificering
  4. Allt deltagande sker på egen risk

Service under och efter loppet: Väsktransport från Grisslehamn till målgången vid solostarten. Det finns flera vätskekontroller längs banan: Skottviken, Sandviken (utanför campingen), Edblads i Gåsvik, Erikskulle, Vårlyckan i Roslagsbro och Hov. Vid vätskekontrollerna finns sportdryck från Enervit och vatten, det finns också varierande utbud av energi från Ica Väddö och det kan skilja sig åt mellan depåerna vad som serveras. Dusch finns att tillgå en kort promenad från målgången.

Vid problem eller brutet lopp: Ring Maria 0735-077437

Du får själv ta ansvar för att du har med dig det du behöver för att genomföra tävlingen. Det enda vi begär är att du har med dig en fungerande mobiltelefon så att vi kan ringa och höra hur det går för dig.

Middag efter loppet & After-Run: Vi samarbetar med Åtellet och har du anmält att du vill äta middag efter loppet (se ovan) så är det från deras kök vi får maten. Vi hoppas så många som möjligt vill hänga kvar och heja in alla löpare. Notera att du måste ha anmält dig för att äta efter loppet. Du uppger ditt namn och startnummer som ”matbiljett”.

Även publik, vänner och familjer är självklart välkomna att tillsammans med alla härliga löpare, arrangörer, funktionärer, personal med flera ha ett riktigt härligt efterhäng i målgången!

Resultat: Anslås på hemsidan och Facebook.

Publik: Alla välkomnas att heja fram löparna utmed banan. Speciellt välkomna är ni till vätske- och växelstationerna. Växel 3 och depå 4 i Söderbykarl/Erikskulle bjuder på trevlig omgivning. Depå 3 är vid Edblad i Gåsvik, härlig shopping och god mat med finfint fika finner man där.

Tävlingsledare: Loppet drivs av Häverödals skidskytteklubb som ansvarar för tidtagning och växlingar. De har lång erfarenhet av tävling och tidtagning och är tävlingsledare för soloklass och stafett. Tävlingsledare är Joakim Sköld, HSK.