klicka här för att
anmäla er


Anmälan Jättelångt & Stafetten

Stafett för ert företag!

 

Anmäl ert lag till stafetten den 15 juni och få hälsovinster till hela företaget!

Tycker ni att det är viktigt med rörelse och träning på er arbetsplats? Då ska ni satsa på en positiv hälsosatsning tillsammans på ert företag. Jättelångts huvudsponsor Prestationsbyrån AB tror på krafterna av fysisk aktivitet för ökad prestation och återhämtning. Tillsammans vill vi få fler i rörelse på ett glädjefyllt sätt. Jättelångt-stafetten har under flera år motiverat personer och företag till att gå samman och träna för gemensamma mål. För en del har medverkan i stafetten blivit början på en ny personlig resa där fysiskt aktivitet varit det självklara inslaget. Nedan kan ni läsa lite mer om de olika sträckorna i stafetten. Distanserna är fördelade på följande sträckor:
  • Sträckindelning för stafett: Sträcka 1. Grisslehamn - Skottviken, ca 10 km. Sträcka 2. Skottviken - Älmsta (brofästet på ösidan) ca 15 km. Sträcka 3. Älmsta - Söderbykarl/Erikskulle, ca 21 km. Sträcka 4. Söderbykarl/Erikskulle - Drottningdal, ca 9 km. Sträcka 5 Drottningdal - Norrtälje (Åtellet), ca 15 km.
Alla lag har själva ansvaret att transportera sig till de olika växlingarna. Vid målgången i Norrtälje blir det After-Run med middag och förfriskningar. Vi bjuder på ett skönt häng medan man kan ta emot löpare som kommer i mål. Så vänta inte en sekund till, anmäl er idag!

Mitt namn *

Namn på den löpare jag ersätter *

Klubb

Mobilnummer *

Epost-adress *

* Obligatoriska fält

Historik

Jättelångt startade den 13:e juni 2009, då som en aktivitet i samband med invigningen av den norra delen av Roslagsleden mellan Grisslehamn och Norrtälje. 68 km med körvägar, stigar, hagar, skogar, stränder, grusvägar och hav. Det första året kom 19 tappra löpare till start och väddösonen Mats Vidinger kom snabbast till Vigelsjö i Norrtälje där målet var. Snabbaste dam blev Cecilia Pettersson. Arrangörsstaben bestod detta år utav initiativtagarna Jonte Bergander, Jonas Andersson och Pär-Eric PEK Karlsson plus familjer. Huvudsponsor var detta år Helhetskommunikation & Co.

2010 hade loppet 48 anmälda men en krock med ett kungligt bröllop gjorde att några föll ifrån och 34 stod på startlinjen den 19:e juni hos Toyota i Norrtälje. Loppet bytte riktning detta år och inleddes med kortegelöpning genom Norrtälje med Jättelångtbilen Toyota FJ-Cruiser i täten. Detta år så utökades arrangörsstaben med Kristina Paltén. Fler samarbetsparterners knöts till loppet detta år: Toyota Roslagen, Roslagen & Co, Söderbykarls IF, Häverödals SK och Runners Store gjorde en stark insats precis som huvudsponsorn Helhetskommunikation & Co.Dessutom bidrog en rad lokala sponsorer till att loppet blev den succé det blev.

2011 så dubblades antalet deltagare igen! 83 anmälda och 73 som kom till start. Nu bestämde vi också oss för att permanenta sträckan Grisslehamn-Norrtälje, mest för att den mest luriga terrängen ligger nära Grisslehamn och det är bra om löparna har pigga fötter där.

Om premiärloppet blev ihågkommet som blött och kallt så kommer 2011s lopp minnas som det hetaste… Det sägs att termometern visade 34 grader på ängarna efter Brölunda… En hel del killar föll ifrån pga av värmen men alla tjejer tog sig i mål. Loppet fick också många positiva kommentarer från dessa tjejer som uppskattade att Näcken spelade för deltagarna vid Tullviksbäcken. Den femte vätskestationen flyttade i år till familjen Wärlinder i Hof där de tillsammans med personal från kultur och fritids förvaltningen servade varma löpare. Målet var detta år mitt på Stora Torget i Norrtälje. Lite konkurrens kan skönjas mellan vätska 2 hos partnern Roslagen & Co där det bjuds som på ett bättre coctailkalas och vätska 4 som kontrar med livemusik i form av BMC-trio.

2012 bjöd på perfekt löparväder, duggregn vid starten som detta år sköttes av Joakim Langer från Langers hotell. Eftermiddagen bjöd på sol, Jättelångt-korv och Jättelångt-Öl på Stora Torget i Norrtälje. Arrangemanget var det största och mest lyckade någonsin. Speciellt uppskattat var Fantomen som med häst och varg bjöd på djungelvrål vid vattenfallet i Söderbykarl. En av huvudsponsorerna har bytt namn till Prestationsbyrån vilket passar bra tillsammans med Jättelångt.

Inför 2013 sattes över 20 nya Roslagsledenskyltar upp och ”felspringningsgarantin” låg länge i farozonen… Men visst sprangs det fel! En del trodde nog att de hade hamnat fel då banan hade letts om rätt genom Edblads designbutik och restaurang i Gåsvik. På löparmiddagen kvällen innan loppet så kom ett SMS till tävlingsledningen: ”Om jag får efteranmäla mig så blir det banrekord”. Självklart fick Niklas Gavelfält efteranmäla sig, och det nya banrekordet blev 5 timmar och 39 minuter trots att han inte tog emot några pepparkakor som Pippi och Lillagubben bjöd på ute i skogarna runt Råda. Invigningstalare var i år Gunnika Isaksson-Lutteman som precis släppt en bok om Roslagsleden. Tradeflow som kom in som storsponsor 2012, hade i år en representant på banan i form av Johan Aronsson, första sponsorn som springer. För övrigt krockade även detta Jättelångt med ett princessbröllop, kanske var det därför som det av 111 anmälda blev 80 startande…?